Olika partiers ungdoms-rörelser

Jag har länge funderat varför det har funnits ungdomsförbund och liknande rörelser som en del utav nästan alla partier i sverige. Vad tillför dessa grupper? Har de någon konkret makt eller är de ungefär lika inflytelserika som den lokala styrelsen i knatte-fotbolls-klubben?

Har de någon form utav praktisk funktion eller är de mest bara ett bihang som någon skapade för att kunna ha någonstans att dumpa sina gnällande ungdomar/barn när föräldrarna var ute på partimiddag?

Finns det några standardiserade regler för hur dessa grupper ska skötas, hur de ska vara strukturerade och än viktigare, var får de sina pengar ifrån?

Många olika partipolitisk skapade/framtvingade ungdoms rörelser har en väldigt generös summa pengar att röra sig med. Hur kan det komma sig?

Jag har inga svar och de lär dröja ett bra tag innan jag har hittat några och analyserat dessa till en sådan grad att jag än en gång kan jämställa politiker med hycklande, förvirrade fåraherdar som sitter och snackar med sin skock av schizofreneiskt framställda får.

1 kommentarer:

boop sa...

Svaret på dina frågor är att alla som har någon som helst makt har som standard 0 i initdefaulten