Demokrati

Ja du har hört var enda politiker i landet babbla om demokrati inför valet som nu ska ske i juni. Tydligen så är demokrati det viktigaste utav allt och utan demokrati så kommer världen falla samman, barn kommer att dödas och alla personliga rättigheter kommer att försvinna.

Därför ska jag ta en liten närmare titt på hur olika så kallade demokratier runt om i världen egentligen inte funkar enligt grundprincipen för demokrati. Alla har en röst och de flesta som tycker så får sin vilja igenom. Detta betyder i förlängningen inte att folkmord försvinner eller att alla kommer att behandlas bra.

Låt oss ta sverige som ett exempel. Över allt i sverige praktiseras något som kallas för positiv diskriminering. Allt som oftast handlar det om att kvinnor ska ha företräde till vissa saker eller att invandrare ska ha företräde vid tillsättande utav personal.

Diskriminering är alltid diskriminering och så fort som man börjar säga att en sorts diskriminering är OK så har man frångått vad hela idéen om vad demokrati är.

Demokrati garanterar inte heller att ett land kommer att hålla sig fredligt och fridfullt. USA är ett alldeles utmärkt exempel. Inget annat land har krigat så mycket de senaste hundra åren som USA.

Man bör se demokrati mer som majoritetens diktatur.

De allra flesta vet att gemene man är mer eller mindre dum i huvet. Av den anledningen finns det inte speciellt många Albert Einstein, men desto fler personer som tror på gud.

Att då låta hela befolkningen säga vem som ska styra ett land borde om något vara att sätta ett land i en enda stor råttfälla. Det handlar redan idag inte om vilken poletik man framför. Nästan alla partier låter ungefär likadana, med samma frågor med något olika lösningar.

För det är vad folk vill höra. Sen handlar det om att vara charmig.

Vist fan har ett system för att driva ett land kommit långt när styrandet utav landet mest av allt handlar om att driva en charmoffensiv ett tag var fjärde år.

0 kommentarer: