Stereotyper och fördommar

Ja de finns stereotyper. Alla har dem om de mest och de flesta. Därför ska jag göra en kort liten lista över de stereotyper som jag har om politiska partier som ställer upp i EU valet just nu.

Sossarna: En bunt gråaktiga Svenssons som röstar dumt och snällt på partiet, galet som vist vad de än säger. Men partiet säger egentligen ingenting. De bara följer med strömmen och tar till sig en medelväg av vad alla andra partier säger.

Vänsterpartiet: Folk som önskar att Sverige ska vara en blandning mellan ett stort mystiskt kulturprojekt och en något reviderad version utav Sovjetunionen.

Miljöpartiet: En bunt med vänsterradikala förvirrade människor som bryr sig om miljön framför allting annat. All form utav modern utveckling måste avskaffas för att kunna tillfredsställa den riktige miljöpartisten.

Folkpartiet: Vill att Sverige ska bli en centralstyrd polisstat där allting du säger och gör ska övervakas. Alla svenskar måste gå igenom obligatoriska svenskhetsprov och alla former utav personlig integritet måste överges för din egna säkerhet.

Centerpartiet: Vill att alla företag i Sverige ska bestå utav 1 till 30 personer och att jordbruksbidrag ska ges till alla. Även om du så enbart har en plastblomma i köket. Förutom det så har de inga egentliga åsikter.

Kristdemokraterna: De vill att alla i Sverige ska genomgå någon form utav återfödsel. Bibelstudier i skolan ska vara obligatoriska och att ens nämna ordet homosexualitet ska straffas med döden. Någon form utav ideologisk kärnfamilj ska tydligen lagföras och moral och etik ska även de lagföras.

Moderaterna: Läs förklaring utav Socialdemokraterna, glöm inte att byta ut en gråblaskig opersonlig röd lederska mot en opersonliga grå och något mer flintskallig blå ledare. Annars så är det i princip samma sak.

Junilistan: En liten drös med bittra sura gubbar som är inskränkta och bakåtsträvande. Vill egentligen mest av allt ha det bekvämt med att sitta och surmula för sig själva.

Feministiskt Initiativ: Fan omöjligt att stava, ungefär samma sak som junilistan fast de är kvinnor med en massa manshat.

Piratpartiet: En löst sammansatt grupp utav finniga fildelare som enbart bryr sig om att ladda ner musik och film på internet. Mycket skrammel och lite verkstad.

Sverigedemokraterna: Tror att alla problem i Sverige beroro på invandrare. Därför ska man "stänga dörrarna och kasta ut dem".

Skriv en kommentar om du anser att jag har glömt ett parti eller en fördom...

0 kommentarer: