Det händer grejer

Nu fan händer de grejer i världen, undan med trivialt skitsnack om mode och spekulationer i ekonomisk utveckling i knappt tänkbara länder.

Revolution i norra Afrika, Tunisien, Egypten och det nu blodstänkta sanddynorna i Libyen. Delar av mellanöstern är uppe i nära till total extas av nyvunnen frihet. Jag lyckönska dem som kämpar och jag fördömer de som dödar.

Naturkatastrofer i Japan och allt vad det innebär. Över hundra tusen människor är utan hem och tusentals har bekräftats döda. Men Miljömupparna i Sverige bryr sig inte om sådana triviala saker, dom bryr sig mest om att skrika halsen av sig om hur farlig kärnkraft är just nu.

Faktum är att en reaktor som är över 40 år gammal har utsatts för ett flertal mycket starka jordbävning, den har bokstavligt talat sprängs i luften och landet är i totalt katastrofläge. Men hitintills har ingen dött av kärnkraften. Ett fåtal arbetare har fått strålsjuka men jämfört med Tjernobyl så är utsläppet av strålning ytterst trivialt.

Därför vill jag än en gång slå ett slag för förstånd och om möjligt sätta en plugg i den avgasröret som spyr ur sig desinformation lögner och löjeväckande domedagsteorier.

1 kommentarer:

Anonym sa...

nej men då så det har ju inte hänt någonting alls. vi väntar tills åtminstone nån liten sketunge kolat, då kan vi skrika. håll tyst tills dess?