missförstådda politiska verktyg

Ja en del utav de politiska verktyg som finns i verktygslådan är tyvärr en smula missförstådda. Antingen utav politikerna som ska använda dem eller så allmänheten som tycker att det låter eller för drastiskt eller bara anser att det är fel pga utav brist på hjärnceller eller möjligen att de bara har hört på när någon har predikat om att den del saker helt enkelt ska vara fel.

En klassiskt exempel är folkmord. Det är ett alldeles utmärkt verktyg som bör användas mer. Men pga det fanns personer som Pol Pott , Hitler och Stalin, med flera har använt det så annses det som en dålig sak.

Jag vill påstå att det kan hjälpa världen på det sättet att folk folkgrupper som är emot utveckling helt enkelt stoppas undan och problemet blir permanent löst. Folkgrupper som lider utav sjukdomar och det inte är ekonomiskt försvarbart att ge dem sjukvård kan helt enkelt likvideras Det skulle tillexempel lösa problemen i Afrika där stora delar av befolkningen har AIDS/HIV eller är så pass fattiga/dum i huvet att de svälter.

Det skulle även fungera väl i de delar av världen som är överbefolkade, där husrum och mat är en lyxvara.

Dock är det så att en del tycker att det är pga att det ska vara etiskt oförsvarbart. Till min slutsats etik är irrelevant och en onödighet som bekämpas.

Jag ska vid senare tillfälle ta och ta upp andra politiska verktyg som är missförstådda.

0 kommentarer: