"Alkoholproblem"

Den senaste saken som jag börjar irritera mig på är ordet "Alkoholproblem". Vad fan betyder det ordet och vilken hjärndöd tabloid tomte har satt ihop två ord som inte ens ska kunna sitta ihop.

"Alkoholproblem" må i rimlighetens namn var orden -alkohol- och -problem- ihopsatta till ett ord för att lata trendriktiga reportrar på skvallerblaskor ska ha något nytt att trycka på förstasidan och att de glömde bort att använda mellanslag.

Alkohol är för mig ett ganska välkänt ord som jag känner till vad det är, hur det kan och brukar användas.

Problem är ett annat ord som de allra flesta känner till vad det innebär. Därför orkar jag inte ta några citat ur svenska akademins ordlista.

Hur som haver så bör detta nya ord betyda att det är problem med alkoholen. Att den blaskig, smakar eller luktar illa, att den innehåller olämpliga substanser som gar otrevliga biverkningar eller liknande.

Men nej då. Självklart så ska ordet helt inkorrekt användas i helt grammatiskt fel behandlade meningar som tex. "Britney Spears har alkoholproblem". Självklart ska det stå som följande "Britney Spears har problem med sin alkoholkonsumtion"

Den senare meningen har struktur, grammatiskt korrekt ordföljd och innehåller syfte. Jag har mycket svårt att förstå varför skvallerpressen ska klanka ner på ordet alkohol. Det känns som att nykterhetsrörelsen har infiltrerat media drevet och sprider sin ondskefulla propaganda.

Nykterhetsrörelsen är en bunt förvirrade, moralpredikande, dubbelbottnade, arslen. De vill ta av folk rättigheter, de vill straffa folk för felaktiga åsikter och de vill ha en fruktansvärt hård kontroll på folk så att de aldrig ska dricka.

När man ser på det i text form så påminner det lite om vad Hitler hade för metoder mot folket under sitt styre.

Hur som helst. Sluta använda ordet "Alkoholproblem". Det är inget ord som bör få existerar då de är ett sätt för en bakåtsträvande grupp människor att framföra sin propaganda.

0 kommentarer: