Alternativ medecin

Det var ett ganska bra tag sen jag skrev här sist, om någon över huve taget bryr sig om den saken har jag ingen aning om. Än mindre bryr jag mig om folk som tycker att mina åsikter är och uttrycks sätt är hatiska och enkel riktade.

Jag ska skriva mer om personer som kritiserar rationellt tänkande någon annan gång, jag råkar bara inte ha så pass mycket kött på benen inom ämnet.


För någon dag sedan så läste jag lite snabbt på förstasidan till Aftonbladets så kallade nyhets-site. Jag blev helt klart förbluffad över hur pass intellektuellt nedbrytande deras korta små artiklar är och vilken jävla smörja till journalistik som förs fram.

Det som gjorde mig så otroligt irriterad och för den delen än mer hatisk emot skvaller pressens drev var den här artikel.

Efter att ha läst igenom den och blivit komplett mållös över hur pass efterblivna en del människor tillåts vara så bestämde jag mig för att läsa på om det fanns kliniska studier som kanske skulle kunna antyda till att en sån befängd sak som "avgiftning" verkligen skulle kunna existera.

Efter mycket om och men så kom jag fram till att alternativ medicin som det kallas till allra största del beror på den så kallade placebo effekten.

För att göra en kort förklaring, tror du på behandlingen så är den verksam. Att ge pillerberoende personer sockerpiller och vitamin tilskott med glada färger är ett känt och effektivt sätt att hålla psykiskt defekta personer lugna.

Presis på samma sätt så finns det nu kvacksalvare som påstår att du har gifter i kroppen och att man måste "rena" sig. Är det bara kag som tycker att de låter ungefär lika dant som domedags-sektledare som propagerar att du måste tillta dig någon gud eller liknande för att "rena" dig.

Tillbaka till ämnet nu. För att ytligare förlöjliga knäppskallen som propagerar för den här smörjan så ska jag ta och ge lite svar på tal.

Aftonbladet: Vilka symtom får man om man har gifter i kroppen?
Kvacksalvare: – Man blir trött, seg, orolig. Man kan känna sig svullen och få ont i kroppen. Det tar emot när man ska röra sig.

Brukar inte den där sortens symptom bero på att man äter felaktig kost, sover för lite och stressar för mycket? Vi går vidare...

Aftonbladet: Vilka metoder kan man använda för att avgifta kroppen?
Kvacksalvare: –Tarmsköljning är det många som blir hjälpta av, Lymfdränage och fasta med intag av kosttillskott är också effektiva metoder. Hitta det som passar dig. Bastu och motion är enkelt, billigt och fungerar suveränt.

Lavemang har under väldigt lång tid varit en metod som använts utav mindre kunniga personer genom århundraden. Dess enda egentliga praktiska funktioner är vid förstoppning och innan kvinnor föder barn, av hygieniska skäl.

Många idioter påstår att du har plack, avlagringar, gifter, kalla det vad du vill i tarmen som måste bort. Vilken legitimerad proktolog som helst kan berätta för dig att sånt är naturligt förekommande där och kan i vissa fall vara skadligt att ta bort. Vidare...


Aftonbladet: Fungerar det verkligen?
Kvacksalvare: – Ja det gör det absolut. Man kan få en utrensningsreaktion och känna sig sämre i början, men bästa kvittot på att kroppens processer fun­gerar bättre är att din energi höjs och välmåendet förbättras. Svullnader minskar, magen fungerar bättre och man blir piggare. Det finns även funktionsmedicinska tester som visar hur kroppens funktioner förbättras och hur gifter försvinner.

Om du råkar ha förstoppning så kan det vara bra, antagligen så har kärringen som propagerar för den här smörjan det ganska ofta. Än en gång så hänvisar jag till wikipedias korta men förklarande ord om placebo för resten utav hennes vittnesmål.


Aftonbladet: Hur ska man leva för att inte bli förgiftad?
Kvacksalvare: – Var noga med vad du äter, motionera och sov ordentligt. Håll koll på var maten kommer ifrån. Undvik besprutade produkter och välj helst ekologiskt odlat och kött från frigående eller vilda djur. Var försiktig med jästa produkter som vin och öl. De innehåller ämnen som kan ge allergireaktioner eller huvudvärk.

Om du följer råden från den här sortens människa så tycker jag allvarligt synd om dig och sörjer för ditt avsaknade av förstånd. Sist men inte minst så måste jag bara få skratta väldigt högt och om någon gång ha rätt till att idiotförklara en sån här knäppskalle.

Utlandet om att du skulle få huvudverk utav öl och vin för att de ska vara jästa är minst sagt befängt. Du behöver inte mycket till livs erfarenhet för att komma fram till att intagande utav öl, vin eller liknande produkter ger huvudvärk med en annan bieffekt, dvs förhöjd sinnes stämning!

Aftonbladet: Vad kan man göra själv för att avgifta sig?
Kvacksalvare: – Du kan göra en veckas lättfasta med lättkokta grönsaker och naturliga juicer utan socker. Ät mycket ekologiska grönsaker, bär och frukter. Drick gröna teer och ta antioxidanter som C- och E-vitamin, selen och magnesium. För mycket stress är som gift för kroppen så lägg in pauser och vila, meditera och tänk positiva tankar!

Än en gång så ger kvacksalvaren bevis på sin okunskap och förmåga till att tro på sina egna ord till den milda grad att de ger placebo effekt. Personligen anser jag att kvacksalvaren bör sättas på psykisk behandling.

1 kommentarer:

Håkan sa...

För att inte glömma att vi människor faktiskt, tro det eller ej, har ett sätt att göra oss av med gifterna utan någon utrensninng, det lilla organ vi kallar levern har vi använt bra mycket längre för att göra sånt och det har fungerat bra tidigare så varför skulle det inte fungera nu?