Myten om maten

För ett tag sedan så såg jag en artikel på en sida på internet som beskrev tillsatser i mat som djävulens redskap som håller sakta men säkert på att ta död på alla människor som äter mat i västvärlden.

De allra flesta personer som skriker och predikar denna lära brukar i samma veva lovprisa ekologisk mat och ofta men inte alltid så nämns det att det är fel att äta kött.

De bästa av allt är att dessa personer inte vet ett skit om vad mat innehåller, vad dessa tillsatser egentligen är eller hur länge de har använts.

Låt mig ta ett exempel. E330 en karboxalsysra syra som är skapligt vanlig i rengöringsprodukter i badrum och är stark nog att plocka bort rost från stål. Vist låter det nästan som att saltsyra. Men nej, det är citronsyra jag snackar om.

Låt säga att du gör en citronkaka, enligt svensk lag så ska du specifisera att du har tillsatt E330 i produkbeskrivningen om du säljer den. Denna hemska ämne som du har pressat ut ur en citron.

En hel jävla drös professorer, doktorander, docenter och andra forskare slår ihjäl myten om ekologisk odling i denna artikel.

Förvisso finns det vissa tillsatser med E-nummer som är otillåtna i mat runtom i världen, i EU och i sverige. Det man måste föstå är att bara för att något har E-numer i inehållsförteckningen så innebär det inte att det inehåller cyanid och formalin.

0 kommentarer: