Valtider

Tiden är kommen. Då politiker lovar i princip vad som helst för att få leka i maktens korridorer i fyra år till. Eftersom att politikerna i sverige har kommit fram till att den generella svensken är så pass hjärndöd så har de etablerade partierna sedan ett par år tillbaka skapat block politiken.

Dvs att idag så röstar du inte på individuella partier som återspeglar klara politiska ideologier eller principer. Nuförtiden så finns det två enkla val vid valurnan. Blått eller rött. Inte för att de i slutändan gör så stor skillnad, i sakfrågorna så trampar de två blocken på varandras fötter i ursinne och den praktiska skillnaden mellan alternativen är nästan omöjlig att urskilja.

Vad jag har lyckats urskilja så är de några småsaker som skiljer blått från rött. Rött vill inte att sverige ska vara delaktig i det som händer i Afghanistan. De Blåa vill att fler trupper och fler insatser ska skickas dit.

De röda vill avveckla kärnkraften och att vattenfall ska sluta med i princip all verksamhet i Tyskland. De blåa vill något ospecificerat.

De blå vill göra skatteavdrag och skattelättnader. De röda vill ge bidrag och subventioner.

Nu skiter jag fullständigt i alla vallöften som har spytts ut de senaste månaderna, jag antar bara att de inte kommer att förverkligas vilka som än vinner valet.

0 kommentarer: