Det svenska språket

Nyligen kom det till uppmärksamhet att det svenska språket är mer trasigt än någonsin. Som vanligt så är det de ovårdade och icke så intellektuella nötterna i tonåren som en än gång håller på att förvanska det svenska språket till en salig blandning av internetslang, förkortningar och annat frikyrligt krafs.

Det som än mer stör mig är att en del som vuxit upp en smula och bör ha mognat lite i huvudet fortfarande använder dessa "ord" och börjar nu vilja att de ska in i någon form utav ny ordlista.

Idé har funnits tidigare. Det var då under det glada 60-talet då alla slangord för LSD, marijuana och diverse sätt att få in dessa substanser i kroppen inte fanns med i det etablerade svenska språket.

Prisa gudarna att orden som användes då inte var speciellt långlivade utan dog inom kort iom att alla hippies dog och svenska som språk började läras ut i skolan än en gång.

Men nu vill iaf dagens generation av imbisiller att de själva ska skapa en ordlista som bättre passar deras redan trasiga vokabulär. Med internets kraftiga förmåga att sprida krafs som en dynspridare bakom en traktor så börjar nu deras "ord" att dokumenteras.

Självklart så bör detta stoppas. Alla som sysslar med det otyg bör omdelebart skickas till uppfostrings anstalt där de ska tvätta sitt vokabulär tills de uppnått förståelig grad. En sådan människa är skaparen till den här artikeln i den lokala tidningen Norra Västerbotten.

Orden som är listade är bara ett kort utdrag av vad som används bland den idag så missanpassade generationen utav ungdomar.

0 kommentarer: