Kyrkoval

Håll i dig en hel del nu. Kyrkovalet, valet som inte följer en av de mest grundläggande principerna i svensk lagstiftning

Låt mig förklara lite. Den första Januari år 2000 så skiljdes stat och religion åt i sverige. Svenska kyrkan var inte en del utav staten eller vice versa.

Hela tanken att skilja politik och religion åt är i mina öron ytterst nödvändigt och en grundbult för att kunna utveckla ett modernt och religionsfritt samhälle. I grund och botten så handlar det om att du ska ha rätt att tro på allt mellan jultomten och att en korsfäst snubbe återuppstod för ungefär 2000 år sedan och svamlade om att han var guds son.

Inget fel i det. Men hur kan det då komma sig att vi har val i kyrkan?

De allra flesta grupper som ställer upp i kyrkovalet är de vanliga politiska partierna. Men hur fan går de ihop med grundtanken om att vi ska skilja politik och religion åt?

Kyrkan bör och ska syssla med inbilla folk att det finns en icke bevisbar högre makt som förklara allt som vetenskapen hitintills inte har skapat en teori för eller starkt motbevisat.

Precis som politik ska handla om att skapa meningslösa kompromisser som inte tillfredsställer någon speciellt mycket och bortse från logik och fakta för att styra samhället enligt en förutbestämd politisk filosofi.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker du att partipolitik och Svenska kyrkan ska skiljas åt så måste du rösta på de som tycker så!

FRIMODIG KYRKA som du kan rösta på till stiftet och till kyrkomötet står för detta alternativ.

Partipolitikerna tänke rinte lämna frivilligt så nu röstar vi ut dom!