Småbarnsföräldrar

Jo jag har skrivit om det tidigare. Den där sorten som anser att deras vilja och avsaknad av förstånd ska gå först. Dom där som kommer med de förbannade lösa och mjuka argumentet "men tänk på barnen".

Det där förbannade argumentet tillämpas på allt från kärnkraft till bananer. Småbarnsföräldrar som vill att alla eventuella saker som möjligtvis kan vara farliga för barnen ska plockas eller "göras något åt".

exempel1: Men tänk på avfallet från kärnkraften som våra barn måste leva med. Så barnen som växt upp hitintills med problemet ska då helt plötsligt vara oförmögna till att gå eller stå? Använt bränsle från kärnreaktorer har vi i sverige haft i mer än 40 år. Under den tiden har en hel massa folk överlevt.

exempel2: Men tänk på barnen som måste plocka bananerna i fattiga länder. Om inte du vill stödja det så är det helt upp till dig att köpa svenska äpplen istället. Jag ser det som en möjlighet för någon stackars unge att få ett jobb så de har mat och förhoppningsvis husrum. Förhoppningsvis så innebär det mindre svält och lidande.

Det absolut bästa av allt är att samma föräldrar skyller ifrån sig så fort som möjligt på något helt annat om nu eventuellt ungen skulle ha hittat på att göra något felaktigt. "men jag kan inte hålla koll på dem hela tiden".

Nej vist men du kan iaf uppfostra dem till att inte förstöra andra personers saker. Förstå att någon äger grejer och att man måste anstränga sig för att få något här i värden.

0 kommentarer: