Opinion

Media har en hel massa onödiga och värdelösa sätt att skapa nyheter av saker och ting som inte är nyheter. Ett väldigt effektivt sätt är att göra opinions siffror inför en stundande val.

I grund och botten är opinions siffror ickenyheter som är skapat för att fylla tidningssidor när ingenting vettigare eller mer intressant kan pillas på plats. Att sätta siffror på vad folk tycker är i sig en helidiotisk syssla. Folk ändrar sina åsikter hela tiden, jag ändrar mina åsikter ganska ofta. Allt det beror på är omständigheter.

Därför är alltid nyheter om vilket parti som har si och så många procent och allt vad det innebär ingen som helst eller mycket marginellt nyhetsvärde. Den enda anledningen till att vi gång på gång sväljer skiten är att allting publiceras i färglada staplar och mycket övertygande siffror.

Allting låter så förbannat viktigt om riksdags spärrar hit och blockpolitik dit. Men det som mest av allt är skit är alla dessa förbannade analyser som gamla gubbar i radio, tv och tidningar spyr ur sig.

egentligen är ju valet i sig en opinionsmätning. Man frågar alla som vill svara och efter räkning så får man ett svar. Därför är alltså nästa skit du läser i tidningen en analys av en mätning som ska förutspå en mätning som ska ske i framtiden om vilka som ska styra och inte. fan vilken toppnyhet.

0 kommentarer: