Sjuksköterskestrejken

Nu har de gått ett tag sen den så kallade strejken bröt ut bland landets sjuksköterskor. Jag har ingen koll på hur länge de har strejkat för att ingen jävel bryr sig.

Jag anser att alla fackförbund ska ha rätten att strejka för bättre villkor och högre löner om arbetare känner att de är underbetalda eller att det är något annat fel på deras jobb eller arbetsplats.

Sjuksköterskorna gör däremot några fatala misstag. Först av allt så går de med på att inte alla ska tas ut i strejk, tydligen så ska de va nått med patienters säkerhet och liknande skitsnack. Det andra problemet är att de inte demonstrerar som brukligt. Sist men inte minst så blockerar de inte tillgången till sjukhus. Sist men inte minst så gör det ett fjärde misstag och de är att målet för högt och vägra medla med arbetsgivarna.

Medias bevakning på den så kallade strejken har varit minst sagt sval, det kan bero på att sköterskorna har mest av allt suttit utanför dörren till sjukhuset, druckit kaffe och käkat bullar. Inge högljudda demonstrationer på gator och torg, ingen blockad av sjukhusen och ett halvtafatt medgivande att några ska jobba fastän de strejkar.

Faktum är att akutsjukvården funkar fortfarande lika halvtaskigt som den alltid har gjort. Landstingen sparar en massan pengar och de hypokondriker vi har i samhället springer inte längre omkring i sjukhuskorridorerna längre och gnäller om allt möjligt strunt som de hittar på. Gamlingarna som ändå ska dö inom kort får lite mindre uppmärksamhet och onödiga operationer som är planerade skjuts på framtiden.

Faktum är att samhället börjar inse hur pass onödiga sjuksköterskorna i dess nuvarande form är.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Sundström du är så bra, håller värkligen med dig i allt du säger! Jag är själv sjuksköterska och sitter just nu och har lunch på jobbet. Önskade nästan att du blev sjuk så man fick träffa dig *smajl* Du har inte en bild man kan se av dig så man känner igen dig om du kommer in på "sjukan". Hoppas du får en fin dag.

PUSS // Gunilla