kvalitetsgranskning

Nästan alla personer som har spenderat en stund på internet vet och har lärt sig att allting där håller långt ifrån någon hög kvalitet. Bilder, filmer texter och dylikt kan innehålla i princip vad som helst och vara presenterade på ett så tarvligt sätt att det blir smärtsamt att ta till sig.

Min egen generation vet om detta dilemma och vet att nästan allt på internet bör tas med kolossala kvantiteter salt. Konspirations teorier, hatiska budskap om mord, mystiska religiösa grupperingar. Allt finns att tillgå och det är helt upp till dig själv att sortera ut vad som är vettigt.

Tydligen verkar inte den något äldre generationen förstå detta. Jag har hört välldigt många som skriker om kvalitetskontroll och att extrema åsikter bör förbjudas.

Hur kan det komma sig att den generationen som har växt upp med internet. De som känner till allt brunt som följer med detta medium inte reagerar på den äldre generationens bakåtsträvande och ytterst farliga tankegångar.

Att övervaka och kvalitetskontrollera är i mina öron likställt med att försöka kontrollera folket och deras grundläggande rättighet att tycka och tänka fritt. Att få uttrycka sig fritt är lika viktig del utav....

jag orkade inte skriva mer fyll gärna själv

0 kommentarer: