Heliga regler

Javisst finns det heliga regler. Det beror bara på vem du talar med. Om du talar med en sådan där hjärntvättad högertomte som springer till kyrkan i tid och otid så kommer du förmodligen få höra något i stil med "De tio budorden".

Jag läste nyligen igenom dem och kom fram till att 100% utav de so framfördes var skitsnack och idiotisk. Men för att förlöjliga reglerna lite till så ska jag ta och förklara dem lite bättre och visa på hur de kan förlöjligas.

  1. Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig.
  2. Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.
  3. Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.
  4. Visa aktning för din far och din mor, så att du får leva länge i det land som Herren, din Gud, ger dig.
  5. Du skall inte dräpa.
  6. Du skall inte begå äktenskapsbrott.
  7. Du skall inte stjäla.
  8. Du skall inte vittna falskt mot din nästa.
  9. Du skall inte ha begär till din nästas hus.
  10. Du skall inte ha begär till din nästas hustru eller hans tjänare eller hans tjänarinna, hans oxe eller hans åsna eller något annat som tillhör din nästa.
1. Om det nu ska vara så att du inte ska ha några andra gudar, betyder de då inte att det finns andra gudar. Gör inte detta faktum det att en gud enbart är självisk och just att vara självisk är ju på sätt och vis emot stora delar utav kristendomen.

2. Å fy fan i helvete. Helt ok! Men uttryck som "Herre gud" i mer pikanta situationer är inte tillåtet. Så ta dina obefogade tankegångar om att inte svära och kör upp dem. Kommer en kristen människa och ber dig att inte svära, eller att använd andra uttryck så citera bara det andra budordet.

3. Sabbatsdagen helig? Först av allt så finns det lika många definitioner utav heliga dagar som av utav ordet _helig_. Hur skulle det moderna samhället fungera om alla bara helst plötsligt sket i att göra något en dag i veckan?

4. Ifrågasätt inte dina föräldrar Även om du så blir våltagen utav din far och din mor bryter dina ben. Landet ska tydligen ha blivit gett till mig utav gud. Var är överlåtandekontraktet?

5. I guds namn ska du dräpas. Hur kan det komma sig att desto mer religiös en person blir de mer OK är det att döda. Fastän du har en klar och tydlig regel som säger att du just inte ska göra det.

6. Just det. Att skilja sig är ett brott. Du måste hålla samman en relation även om du så hatar vederbörande person. Att vänsterprassla är inte heller OK. Men om vi skiter i relationer till att börja med så slipper vi ju allt dehär. Men då kommer det kristna nötter och skriker att en relation måste innebära giftemål.
Uhh jag får bara ont i huvet v den här.

7. Första sista och enda regeln som jag kan hålla med om. Måste vara första sista och enda regeln som de flesta personer här i världen kan hålla med om dessutom. Till en viss begränsning.

8. Du ska inte ljuga. Verkar inte heller gå så speciellt bra ihop med hela idéen om religion. För vist är den nuvarande idéen om religion mest att runda av sanningen lite för att passa mig själv bättre.

9. + 10. Känns som att någon inte riktigt kom på fler dumma och onödiga regler. Blev tvungen att dela på den sista för att komma fram till att det ska vara just 10 budord. Hålla med om att tio budord låter lite mer auktoritärt än "de nio budorden".

Du ska inte vara svartsjuk, kort. Men hur fan skulle den nuvarande ekonomin se ut om ingen hade materialistka mål uppsatta? Fan min granne har en jävligt schyst bil och jag skulle inte tveka en sekund om jag hade råd att köpa en liknande eller bättre.

Så vad har jag kommit fram till. Jo de finns någon liten gnutta vett i allt de där svamlat och dravlet. Problemet är bara att de som predikar de mest plockar bort de vettiga och behåller det som inte är så vettigt.

0 kommentarer: