Statens dubbelmoral i arbetsmarknadspoletiken

Det var inte länge sedan som centerpartiet la fram ett förlag som skulle försämra unga personers arbetsvillkor, lönemöjligheter och tryggheten i anställningar. På något vridet vänster så trodde de att en sådan reform skulle ge unga fler, mer och bättre arbeten.

Turligt nog så röstades förslaget ner av mer förståndiga personer i riksdagen. Att kapa bort unga personers rättigheter på arbetsmarknaden är inte lösningen på något. Så ungdomarna av idag är ungefär lika arbetslösa som för 2 år sedan och engagemanget från politikerna om att lösa problemet spårlöst försvunnet.

På något mystiskt vänster så vill dock staten att svenskarna ska avstå pension för att arbeta längre. Tydligen så räcker inte statsfinanserna till om vi ska gå i pension vid 65 års ålder. Ändå så är det inte nödvändigt att göra något åt ungdomsarbetslösheten.

Stat och regering svamlar om arbetsförmedlingen som aldrig någonsin har fungerat eller fyllt det syftet som var tänkt. Att förmedla arbete är nödvändigt men den nuvarande arbetsförmedlingen är idag en fasad av meningslösa kurser och personliga handlings planer.

Hur kan det komma sig att regeringen vill behålla den allt äldre befolkningen som redan jobbar? När det finns ny och fräsch arbetskraft att hämta omgående nere på gatan.

Alla unga personer som idag är arbetslösa i sverige vet att regeringen inte har gjort ett skit för dem. Unga arbetslösa idag vet att regeringen inte kommer att göra ett skit heller. Det är bekvämare att behålla något som fungerar någorlunda än att försöka förändra, förnya eller förbättre.

0 kommentarer: