Förbjuda datorspel

Många gånger så har jag haft en stark vilja att förbjuda en del datorspel, inte pga att de skulle vara överdrivet våldsamma, innehålla eventuella antydningar till sex eller fula ord. De spel jag har velat förbjuda har mer eller mindre förstört spelaren. På något underligt vis så är helt enkelt en del spel som renaste psykosmedlet för folk.

Men mina för stunden argsinta tankegångar mot spel vissa spel har alltid gått över iom att spel har tappat i popularitet. Att förbjuda ett spel pga att de ska innehålla dittan eller dattan är för mig just nu ett mysterium.

Om man bryter ner spel till dess grundläggande element så är det enbart information i form av ettor och nollor. Informationen bearbetas och presenteras på en skärm. Hur kan det komma sig att man vill bannlysa vissa ettor och nollor, men anser att andra är helt OK?

I Thailand så har man nyligen kommit på den underbara tanken att förbjuda Grand Theft Auto 4. Tydligen så ska en person som har mördat blivit inspirerad av spelet.

Fy satan, jag visste att styret i de flesta länder manövreras av makthungriga åsner som slänger kappan i vinden för minsta lilla. Men Thailand verkar styras av något helt annat. Ett paket risnudlar borde vara den bästa beskrivningen.

Finns det ingen i det där landet som inser att personen som utförde mordet är allvarligt dum i huvet och att försvaret som lagts fram är ungefär lika vattentätt som ett kaffefileter. Tror de verkligen att ett spel skulle vara orsaken till att en person begår ett mord. Om en person begår ett mord så är det fel på den. De kan skylla på vad de än vill, men ett mord är alltid ett mord.

Föresten Thailand, finns det verkligen någon som köper original av spel i det landet?

0 kommentarer: