Kollaps

Det nya modeordet för den här hösten är kollaps. I tidningsrubrikerna ser man det dagligen. Det talas om politisk kollaps, ekonomisk kollaps men ingen verkar prata om en intellektuell kollaps. Hur kan det komma sig att alla i sverige är fullt medvetna om att ekonomer och politiker ligger sömnlösa om nätterna pga den nuvarande ekonomiska situationen i världen. Samtidigt som allt fler ungar i sverige går ut ur grundskolan utan behörighet till gymnasiet?

Kan det vara så att politikerna idag är mer intresserade av vad som kommer att hända om 2 dagar jämfört med vad som kommer att hända om 2 år? Kan det vara så att politiker idag inte bryr sig ett skit om problem som inte lyfts fram eller skapas av massmedia?

Kan det tom vara så att om någon riktigt elak människa skulle kläcka idén att skapa kaos i dagens samhälle så skulle man trycka löpsedlar. Skit i självmordsbombare och kärnvapen. Tryck upp en förstasida som antyder att alla personers liv är på väg käpprätt åt hellvete.

Jag personligen vet av erfarenhet att en person allt som oftast kan vara smart, tänka logiskt och ta rationella beslut. Jag vet dessutom att en folkmassa oftast beter sig som boskap, får lätt panik utan anledning och den som skriker mest oftast driver hjorden.

Skulle det vara möjligt. Att på något vridet vänster driva börsens investerare och ekonomer som boskap? Hur skulle detta ske och vad vore isf den enklaste och mest ekonomiskt lönsamma metoden?

0 kommentarer: