Den vänstervridna neoliberalisten

Anders Borg våran käre finans minister, med sin speciella karaktär, det otroligt politiskt korrekta uppträdandet och den omåttligt skiftande politiska ideologin. Han har fått mycket ris och ros, mestadels skit då, men han är som sagt politiker. Han har under de åren han har suttit som minister i regeringen strikt följt den liberalistiska doktrin om hur finanser ska skötas. Han har framfört och lobbat för en mer fri och öppen svenska finans marknad.

Men precis som alla andra kappvändare som finns i den nuvarande politiken så vrider han nu 180 grader på sig i och med den nuvarande "finansiella krisen" som existerar i världen. Den tidigare så markndsliberala ministern har nu gått till attack. Det mest skrämmande och socialistiska uttalandet hittills

Med klara inflytanden från västervridna tankegångar om hur finans politisk ska skötas så säger Anders Borg nu att stora bonuspaket ska slopas och att det är viktigare för nationen att finansiell stabilitet existerar än att toppchefer får löjeväckande summor pengar i form utav bonusar och fallskärmar.

Tankegången att pengar rinner ner i en heraki har USA bevisat att den fungerar väldigt dåligt. Skit rinner neråt men guldklimparna stannar där dom är. Att vända kappan i vinden är dock ingenting nytt för de allra flesta politiker.

0 kommentarer: