Centerpartiet

Hur många fel kan en bunt människor ha om hur världen ser ut och vilka problem som borde lösas. Normalt sätt brukar jag peka på Miljöpartiet men Centerpartiet går allt som oftast lika bra. Alla som bor i sverige och ser på nyheter ibland är obekvämt medvetna om vem som leder Centerpartiet.

En gnällig medelålders kärring från västerbottens inland med en röst som kan skära igenom en ren jävla diamantvägg om så nödvändigt. Rösten som hon har påminner mest av allt om en rondell som har blivit matad med Amfetamin och Jolt Cola. Att hon dessutom har ett vidrigt påklistrat smile som får vilken människa som helst att må illa gör inte saken bättre.

Men nu ska jag ta och gnälla lite på vad de står för istället för att gnälla på geniet som leder partiet.

Centerpartiet har på något lustigt vis lyckats med konstycket att hålla sig på lagom grund mellan liberalism, konservatism, anarkism och socialism utan att en enda människa vill rösta på dem. Det kan bero på deras eviga gnatande om småföretagare och jordbrukssamhälle men till största delen beror det på att de egentligen inte har några åsikter om någonting

Allt de kan göra är att kopiera andras förslag, ibland modifiera dem något men generellt sätt så kommer alla deras förslag direkt från kopierings apparaten. Inget fel med det men om de iaf kunde kopiera de förslag som andra partier arbete fram som faktiskt har ett vettigt syfte och har allmänhetens stöd så skulle det säkert fungera bättre.

Påtal om små företagae i landet så kan jag upplysa dig om att landet just nu skulle ha det riktigt tjärvt ekonomiskt om alla jobbade inom småföretag. Ingen finansiell stabilitet någonstans, ingen eller väldigt liten anställningstrygghet och svågerpoletiken på olika företag skulle bli mer eller mindre enorm.

Det är inget fel med småföretag men hela tanken med företag är att expandera omsättningen och försöka göra företaget större. Om nu de små företagen skulle få onödiga och marknadsmässigt förvrängande fördelar så skulle inte ett enda företag i landet vilja expandera. Varför vill du expandera ditt företag om det innebär att du måste gå igenom mer byråkratiskt tjoller och förmodligen betala betala mer skatt. En sådan sak snedvrider arbetsmarknaden fruktansvärt mycket och skulle förmodligen få den svenska ekonomin att gå i graven.

0 kommentarer: