Sjukvård

Ämnet som har tjatats om och diskuterats om i så många år att ingen egentligen har någon koll på hur många år det har gnällts om. Men alla vet att politiker älskar att prata om det, alla har åsikten om att det i dagsläget inte fungerar som det ska och måste förbättras. Tyvärr är det väldigt lite som händer och ännu färre konkreta förslag till förändring läggs fram. Därför ska jag ta och lägga fram ett kort, cyniskt men i min åsikt alldeles utmärkt förslag för samhället och dess sjukvård.

Först av allt så ska landstingen inte vara ansvariga för sjukvården, de ska inte på något sätt förknippas eller ha möjlighet att förändra eller påverka sjukvården på något sätt. Anledningen till det är att landstingen runt om i landet alla styrs av bakåtsträvande idiotiska knäppskallar som enbart tjäbblar om skit som ingen vet något om och än mindre bryr sig om.

Sjukvården ska i största möjliga mån drivas av staten. Vissa saker fixar helt enkelt inte riktigt det privata företag. Sjukvård är en av de sakerna. De brukar vara därför som ingen tar sig tid att starta privata sjukhus i sverige då det är precis hur lagligt som helst.

Den nya modellen för vem som ska få sjukvård ska bygga på det potentiella resultatet. Dvs om en gammal kärring som har levt en bra bit bortom bäst föredatum bryter ett ben så hamnar de i den absoluta botten av vårdkön, eftersom att hon omöjligtvis kan tillföra samhället något efter en operation.

På det sättet så skulle en massa onödiga operationer på en massa gamlingar som ändå ska dö, kunna rationaliseras bort. Yngre personer med potential att fortsätta sina liv och möjlighet att tillföra samhället något ska prioriteras.

Den här strategin skulle däremot enbart kunna användas inom primär och akutvården. Alla eventuella psykiska besvär som existerar måste tyvärr följa den gamla modellen. Dvs ingen får vård över huvud taget.

0 kommentarer: