Spel är skadligt

Oja den där kom som en betongklump ur guds egna anus. Artikeln handlar om hur ungdomar som spelar World of Warcraft kan få en del allvarliga psykiska problem. Halleluja, låt oss förbjuda denna ondskans påfund och när vi ändå är i farten så varför kan vi inte ta och bränna varenda liten irriterande finnig fjortonårig skitunge som sysslar med denna så förkastliga sysselsättning.

Alla personer som har träffat mig och prata med mig någon gång vet att jag personligen har ett ganska starkt het emot den så kallade "gaming kulturen". Det jag åsyftar är inte de normala människorna som kan komma på att spela ett spel någon gång lite nu och då för att ha trevligt eller att förströ tid.

Det man däremot måste inse är att artikel i sig är minst sagt är ideologiskt vriden. En av personerna som heter Hans Olav Fekjær. En psykiatiker som under många år har propagerat emot alkohol och spelberoende. Men självklart inte på vetenskapliga grunder, han har under lång tid varit med i en organisation som kallas för Blåbandenet rörelsen (på norska BlåKorse)

En kristen nykterhetsrörelse Hur kan det komma sig att en person som har jobbat för en kristen nykterhetsrörelse uttalar sig i en artikel om datorspels beroende?

0 kommentarer: