Politik i sverige

Under den rådande Almedalsveckan så känner jag att det är nödvändigt att att framföra mina åsikter om de uttalanden som framförs utav de politiska ledarna den här veckan. För att inte göra någon förvirrad eller på annat sätt så ska jag ta och fokusera på ett parti åt gången, andra kan nämnas i samma artikel. Men generellt sätt så ska varje inlägg fokusera på ett parti.

Låt oss börja med den idag minsta petitessen i den svenska riksdagen. Kristdemokraterna!

För att få folk att förstå att kristdemokraterna mestadels är ett parti beståndens utav gamla personer med hopplöst konservativa tankegångar så ska jag ta och referera till en källa. Då var det avklarat.

Om du tar dig tid att läsa igenom den här artikeln så kommer du även att förstå ungefär varför kristdemokraterna har problem. Kristdemokraterna i dagens sverige står för en psudoradikal kristen tanke och vill på så många sätt som möjligt att smyga in religion i det svenska samhället. Som tur är så går det inte speciellt bra för dem just nu och förhoppningsvis så kommer de inom kort att försvinna ut i intet tillsamman med andra grupper av nötter och knäppskallar som tex ny demokrati och unika partiet.

Kristdemokraterna har väldigt länge pratat om den så kallade kärn familjen. Den mytologiska skapelsen som tydligen ska bestå av en fru, en man, en del ungar, ett giftemål (som tydligen ska vara mer beständigt än stål och betong) i en lycklig värld utan problem. Med den ståndpunkten så anser de flesta (alla?) kristdemokrater att det ska vara förbjudet för HBT-personer att få gifta sig.

Argumenteten för att att enbart man och kvinna ska få ingå äktenskap brukar vara lösa till obefintliga och mestadels grunda sig på kristet skitsnack om bibeln och traditioner. För att ge en bättre demonstration av vad som framhålls så kommer jag att citera deras hemsida, mer specifikt deras princip program angående familjefrågor och liknande.

"Trots sina brister är familjen den viktigaste byggstenen i samhället och den livsform som har störst möjlighet att vara den lilla nära gemenskap som behövs för att människor ska växa. Fungerar inte familjen som en bas fungerar inte heller samhället."

Jag har länge och väl försökt hitta tag i någon form av studie som bevisar vad de säger men hittills har jag inte hittat någon. Det finns ingen form av substans i orden. En kärnfamilj är en mytoligisk konstruktion som importerats från den kristna högern i USA.

"Stabila och fungerande familjer är bra för både barn och vuxna och en förutsättning för ett gott samhälle. Äktenskapet är den tryggaste juridiska formen för samlevnad mellan man och kvinna. Samhället ska i opinionsbildning och lagstiftning framhålla att en medveten vilja till stabil familjegemenskap bäst markeras genom äktenskapet."

Än en gång så vill kristdemokraterna försöka framhålla att en traditionell familjeform skulle vara fördelaktigt på något mystiskt vänster. Vidare så påstår man just giftemål mellan man och kvinna skulle vara juridiskt fördelaktigt, vad de bygger det på vill jag också veta. Sista men inte minst så kommer en mening som får en att tappa hakan. De vill lagstifta hur en familj ska se ut och vem som ska få bilda en familj. Grundläggande mänskliga rättigheter att två personer oavsett kön, färg eller sort ska kunna få leva tillsammans ska tydligen inskränkas så mycket som möjligt.

Det är de som kristdemokraterna vill. De vill inskränka folks grundläggande rättigheter till att få skapa familjer efter eget tycke och smak. De vill i smyg införa kristen lära i skolan och kalla det för humanism. De vill tvinga på folk okunskap och lögn.

Det är nu så att sverigedemokraterna, som i grund och botten vill införa ungefär samma sak (med en del mindre detaljer ändrade) som börjar plocka röster av kristedmokraterna. Därför går nu Göran Hägglund till attack mot dem och ta självklart fram det säkraste kortet i fickärmen som finns. Rasism och hat är alltid något som går att sparka lite på om man inte har något vettigare att säga.

0 kommentarer: