Jämställdhet

Ordet som har blivit rövknullat sen början av 60 talet då LSD trippade småtjejer brände sina bh'ar för att försöka stå ut från mängden och visa samhället att de ifa kunde stå på sina egna fötter. Vilket resultat fick det? Vem vet, det kom på tapeten och som så mycket annat skit som kan drivas till absurdum så har det fastnat där tillsammans med rasism, homofobi och miljörörelsen.

Ordet jämställdhet betyder inte speciellt mycket. Det byter helt enkelt att det ska vara lika åt vilka två parter som råkar nämnas i en mening. Därför kom ordet feminism som bättre skulle summera ihop kampen att få ett samhälle som är bättre jämnställt mellan könen. Lika lön mellan könen för samma arbete, samma arbetsvillkor osv osv.

Inget fel med det. Problemet är att alla kamper mot något gott alltid kan dras till absurdum och den goda tanken blir norspolad i samma veva som koncentarsionsläger byggs åt de som inte källsorterar sina sopor.

Feminismen är ett alldeles utmärkt exempel på något som börjar spåra ur. Istället för att kämpa för att kvinnor ska ha samma rättigheter som män så börjar ett renodlat hat bryt ut. Jag vill inte påstå att alla som vill ha jämställdhet är manshatande små versioner av Hitler som råkar blöda en gång i månaden.


Jag vill påstå att det tyvärr finns en grupp som är små manshatande versioner av Hitler som blöder en gång i månaden. De tillhör inte den stora majoriteten av feminister, men de skriker mest och får mest uppmärksamhet. Något borde göras åt denna grupp innan de spårar ut allt för mycket.

0 kommentarer: